Skip to content

Trainer / coach

Collega’s in de rol van trainer / coach helpen bij Calibris Advies de opdrachtgevers richting te geven aan goede praktijkbegeleiding van toekomstige zorgprofessionals. Hun ervaring met het trainen binnen onderwijstrajecten, soms al met de toevoeging dat ze ook al ervaring hebben binnen het mbo onderwijs en/of in de zorg en welzijnssector, maakt dat ze van grote waarde zijn binnen onze projecten.

Hoe ziet het werk van een trainer / coach eruit?

Onze trainers draaien hun hand niet om voor het zelfstandig geven van een training. Op deze manier zijn zij actief binnen onze projecten. Ze geven deze trainingen aan de werkbegeleiders van studenten die in de zorg en welzijnssector werken. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de werkbegeleiders in de ouderenzorg, huisartsenpraktijken en binnen de kinderopvang. Onze trainers trainen zowel beginnende als ervaren werkbegeleiders. Ook coachen ze praktijkbegeleiders die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen. Als je wilt weten welke soort trainingen wij aanbieden kan je dit terug vinden door hier te klikken. Onze trainers helpen onze opdrachtgevers bij het inrichten en uitvoeren van goede praktijkbegeleiding. Daarnaast dragen zij op deze manier actief bij aan de kansen op een succesvolle loopbaan in de zorg van studenten.

Welke kwaliteiten heeft een trainer / coach nodig?

Wij vinden de richting van de gevolgde opleiding minder van belang maar het is wel noodzakelijk dat een coach minimaal beschikt over HBO werk- en denkniveau. Daarnaast is het van belang dat een trainer die bij ons komt werken al werkervaring heeft als trainer / coach binnen onderwijstrajecten. Ervaring binnen het mbo onderwijs en/ of de zorg- welzijnssector zijn een mooie toevoeging op de ervaring voor toekomstige collega’s. Trainers en coaches werken graag zelfstandig en zijn in staat het werk dan ook zelf te organiseren. De vrijheid vinden ze prettig en die gebruiken ze om de weg te vinden binnen de kwalitatieve kaders van de projecten. Zij worden dus blij van het werken binnen een dynamische omgeving en krijgen energie van de verschillende contacten die ze hebben. Vaak vervullen onze adviseurs deze rol binnen hun functie.

Andere rollen bij Calibris Advies

Back To Top