Ga naar hoofdinhoud

Landelijk Kennisexamen Triage

Het Landelijk Kennisexamen Triage (LKT) wordt in opdracht van InEen ontwikkeld door een expertgroep, die hiervoor door Calibris Advies is ingesteld. De experts zijn werkzaam in het werkveld van triage en ontwikkelen enkele keren per jaar onder deskundige begeleiding de vragensets voor de LKT. Kandidaten kunnen zich individueel inschrijven voor dit examen via onderstaande link.

Inschrijven

Oefenexamen LKT

In het LKT worden diverse vraagvormen getoetst: meerkeuzevragen, meervoudig juistvragen, sorteervragen, matrixvragen en keuzelijstvragen. Ook is er sprake van digitale afname, waarbij de kandidaat zelf instellingen zoals lettergrootte kan aanpassen. Om ervoor te zorgen dat kandidaten goed voorbereid zijn op het examen adviseren wij iedere kandidaat om het oefenexamen te bekijken. Klik hier om het oefenexamen te starten.
Het oefenexamen zal in april 2023 geüpdate worden na de update van de NHG Triagewijzer.

Inschrijven, kosten en annulering 2023

Om aan te melden voor het LKT kunt u klikken op de bovenstaande button ‘inschrijven’. U komt dan terecht op de inschrijfpagina van Eureka Examens. U kunt aanmelden voor elk examen in 2023, op een zelf te kiezen locatie. Alleen locaties waar nog examenplaatsen beschikbaar zijn, worden in het menu getoond.

Een kandidaat voor het LKT kan worden aangemeld door de huisartsenpost waar de kandidaat werkt of door de kandidaat zelf. Voor aanmelding is een unieke, eenmalig te gebruiken vouchercode nodig, die door Calibris Advies aan de huisartsenposten in batches is verstrekt.

Kosten voor deelname aan het LKT bedragen € 386,- voor leden (InEen & LHV) en € 523,- voor niet leden. (bedragen zijn exclusief BTW)

Bij annulering van inschrijving voor het Landelijk Kennisexamen Triage verwijzen wij u naar de annuleringsvoorwaarden. Deze vindt u in het Examenreglement.

Na het maken van het examen ontvangt de kandidaat via het mailadres van degene die de kandidaat heeft aangemeld, binnen 4 weken bericht van de uitslag. Het examenresultaat wordt per e-mail medegedeeld in de vorm van een certificaat.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Bekijk de veelgestelde vragen. Wordt uw vraag hier niet beantwoord, neem dan contact op met triage@calibrisadvies.nl

Examendata 2023

In kalenderjaar 2023 wordt het Landelijk Kennisexamen Triage 6 keer per jaar digitaal afgenomen op diverse locaties in Nederland.

 • Woensdag 11 januari, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
  Inzage: donderdagochtend 9 februari of maandagmiddag 13 februari
 • Dinsdag 7 maart, tijd: 18.30 tot 20.00 uur*
  Inzage: donderdagochtend 6 april of dinsdagmiddag 11 april
 • Woensdag 10 mei, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
  Inzage: donderdagochtend 8 juni of maandagmiddag 12 juni
 • Dinsdag 4 juli, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
  Inzage: donderdagochtend 7 september of maandagmiddag 11 september
 • Woensdag 27 september, tijd: 18.30 tot 20.00 uur*
  Inzage: donderdagochtend 26 oktober of maandagmiddag 30 oktober
 • Dinsdag 7 november, tijd: 13.00 tot 14.30 uur
  Inzage: donderdagochtend 7 december of maandagmiddag 11 december

Let op: het avondexamen is niet mogelijk op locatie Amersfoort en Hengelo.

De kennisbasis voor het Landelijke Kennisexamen Triage – september 2023 wordt gevormd door het boek NHG Triagewijzer 2022, inclusief alle updates tot en met maart 2023.

Back To Top