Skip to content

Welkom bij het WijkLeerbedrijf Amsterdam!

Het WijkLeerbedrijf Amsterdam Noord is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Amsterdammers die een uitkering ontvangen van de gemeente Amsterdam en graag in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden bij het WijkLeerbedrijf. Daarna volgt er een intakeprocedure. Als die positief is mogen ze starten. Tijdens de opleiding doen ze vervolgens praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn bij het ROCvA. Onder begeleiding van professionals zijn zij buurtbewoners graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt. Per jaar levert het WijkLeerbedrijf Amsterdam Noord hiermee meer dan 10.000 uur informele hulp. En daar wordt iedereen beter van!

Na 1,5 jaar opleiding doen de deelnemers examen. Tijdens de opleiding zijn deelnemers 3 dagen per week bezig. Ze krijgen dan 1 dag per week les van het ROC op het WijkLeerbedrijf, en lopen 2 dagen per week stage bij buurtbewoners thuis óf in een verpleeghuis. 

Wat doet het WijkLeerbedrijf allemaal?

Het WijkLeerbedrijf Amsterdam Noord biedt bewoners van Noord een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Een indicatie voor de thuiszorg is niet nodig. Je kunt hierbij denken aan:

  • Samen boodschappen doen
  • Samen eten maken
  • Een wandeling maken
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Licht huishoudelijke taken in het huis uitvoeren

Onze impact in Amsterdam Noord

Het WijkLeerbedrijf is gestart in 2017
0
Actieve deelnemers
0
Uitgereikte diploma's
0
Uitstroom zonder diploma
0
Uitstroom naar werk of vervolgopleiding

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Suzana

‘Twee jaar geleden kreeg ik een brief van de gemeente Hilversum. Ik durfde de brief…

Back To Top