Skip to content

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat wordt wereldwijd gevierd. In Nederland is het vooral gericht op de onafhankelijkheid van vrouwen en gelijke rechten. Zo begon het lang geleden met stemrecht. Vandaag de dag geldt nog steeds een loonkloof en veel vrouwen zijn financieel afhankelijk van hun man. Als deze vrouwen scheiden of hun partner ziek wordt, komen zij in financiële problemen.

Rolmodellen in de zorg

Om te inspireren is het belangrijk om vrouwen die stappen hebben gezet richting de arbeidsmarkt, in te zetten als rolmodel. Zij zijn in staat andere vrouwen te overtuigen hoe belangrijk het is om financieel onafhankelijk te worden. Plus hoe je stap voor stap financieel onafhankelijk wordt en jezelf kan ontwikkelen.

Internationale Vrouwendag 2024 is bij ons WijkLeerbedrijf Den Haag gevierd met rolmodellen in de zorg. In de zorg zijn veel mogelijkheden om je als vrouw te ontwikkelen!

Rolmodel Eqbal

Eén van de aanwezige rolmodellen is Eqbal. Ze vertelde dat zij als vluchteling alleen naar Nederland kwam. Eqbal was eenzaam en wist niet goed wat te doen. Eqbal kwam via de gemeente bij het WijkLeerbedrijf en dat voelde als thuis. Ze leerde er niet alleen mensen kennen, maar haalde ook haar mbo niveau 1 diploma en ging aan het werk bij Henriëlla zorg. Daar kreeg ze binnen een half jaar de kans om haar niveau 2 diploma te halen en nu volgt zij zelfs een mbo opleiding niveau 3!

Eqbal verzekerde dat iedereen zich zo kan ontwikkelen als zij: “Rustig stappen zetten en aan de werkgever laten zien dat je kan en wil werken!”.

Nieuwe rolmodellen gezocht!

Ben of ken jij iemand die ook de eerste stap wil zetten om aan het werk te gaan in de zorg? Meld je dan aan bij het WijkLeerbedrijf Den Haag of bij één van onze andere projecten zoals WelSlagen of ZorgStart!

Back To Top