Skip to content

BPV-scan

Ben je benieuwd naar de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming (BPV) en opleiden binnen jouw organisatie? Bijvoorbeeld binnen de thema’s onboarding, leerklimaat en begeleiding? Onze BPV-scan biedt uitkomst.

De BPV-scan is een praktisch instrument dat de organisatie inzicht geeft in de kwaliteit van het BPV-beleid en hoe dit wordt ervaren binnen verschillende functies en rollen.

Waarom een BPV-scan?

De BPV-scan helpt de organisatie om op een systematische en gestructureerde wijze:

  • De ervaren kwaliteit te meten onder studenten, begeleiders en verantwoordelijken van het BPV-beleid.
  • Een externe, neutrale blik te werpen op het bestaande beleid.
  • Onderbouwing te bieden voor interventies.

Meten is weten. De BPV-scan geeft inzicht en richting.

Organisaties hebben zelf niet altijd de tijd, capaciteit en/of expertise om zelf het BPV-beleid onder de loep te nemen. Als Calibris Advies kunnen wij hierin ontzorgen en ontlasten.

 

De BPV-scan bestaat uit vijf praktische stappen.

Stap 1: Vraag. De BPV-scan begint bij het scherp krijgen van de vraag. Wat willen jullie als organisatie toetsen? Wat wil je weten over wat er in de praktijk van de leerwerkvloer gebeurt?

Stap 2: Vragenlijst. Bij overeenstemming over de vraag, is de volgende stap het samenstellen van de vragenlijst*. Een lijst met vragen die wordt samengesteld op basis van wat er binnen de organisatie belangrijk is om te onderzoeken. De vragenlijst wordt uitgezet bij respondenten: studenten, leerlingen en medewerkers in verschillende uitvoerende rollen.

Stap 3: Analyse. Met de opgehaalde data gaat de adviseur van Calibris Advies aan de slag. De resultaten worden onafhankelijk en objectief geanalyseerd.

Stap 4: Resultaten. Afhankelijk van de passende vorm, worden de bevindingen in een rapportage en/of presentatie met de organisatie gedeeld.

Stap 5: Advies en vervolg (optioneel). Als expert praktijkleren denken wij na afronding van de BPV-scan graag mee over het opvolgen van de bevindingen. Hoe kun je als leerbedrijf de volgende stap
zetten? Welke interventies kunnen worden ingezet? Ook een vervolg op de (eerste) BPV-scan is altijd op maat.

*De vragenlijst in de BPV-scan bestaat uit een sterke basis aangevuld met maatwerk zodat de BPV-scan precies aansluit bij de praktijk van de organisatie.

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de BPV-scan voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee!

Back To Top