Skip to content
Een opleiding en werkervaring opdoen als springplank naar betaald en zinvol werk voor jongeren vanuit PRO/VSO onderwijs en voor LVB jongeren? Dát is de opleiding WoonHulp!

Aan het werk

Koffie zetten, boodschappen doen, een bed verschonen of de was strijken: het zijn belangrijke taken in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Maar door personeelstekorten staan deze werkzaamheden onder enorme druk. Dat geldt nog sterker voor het geven van wat extra aandacht aan de bewoners, een spelletje doen of samen een kopje koffie drinken.

Daarom heeft Calibris Advies samen met onderwijs- en zorginstellingen de brancheopleiding WoonHulp ontwikkeld. Een WoonHulp is er speciaal voor die eenvoudige, maar toch zo belangrijke taken.

Theorie en praktijk

De opleiding verbindt op een eenvoudige manier de theorie met de praktijk. Minimaal een halve dag per week wordt besteed aan theorie: die verwerken deelnemers online, gecombineerd met (groeps)lessen door de trainer of docent. De theorie wordt via praktijkopdrachten gekoppeld aan leren in de praktijk. Deze opdrachten voeren de deelnemers uit op de plek waar ze minimaal anderhalve dag per week stagelopen. Ze worden hierbij begeleid door werkbegeleiders uit de stage-organisatie.

Voor wie is WoonHulp?

De opleiding WoonHulp is voor iedereen die nu niet in staat zijn een mbo-1 (Entree)opleiding af te ronden. De opleiding is voor gemeenten, PRO/VSO onderwijs en gehandicapten interessant omdat het een oplossing biedt voor kwetsbare doelgroepen. Voor de ouderenzorg is de opleiding interessant omdat deze mensen kunnen bijdragen aan het welzijn van cliënten en de tekorten in de zorg.

De opleiding is geschikt voor iedereen die met instructie in staat is om zelfstandig enkelvoudige handelingen uit te voeren. Als ze daarbij hulp nodig hebben, moeten ze die zelf kunnen inschakelen. Verder is het belangrijk dat ze zich dienstverlenend op kunnen stellen, zich in cliënten in kunnen leven en dat ze initiatief kunnen nemen.

Deelnemers kunnen de opleiding in hun eigen tempo volgen. Wij adviseren een opleidingsperiode van ongeveer anderhalf jaar.

Aan de slag met WoonHulp?

Als gemeenten, onderwijs- of zorginstelling is het mogelijk om met WoonHulp aan de slag te gaan. Met onze arbeidsmarkttrajecten hebben wij veel ervaring opgedaan in het organiseren en uitvoeren van leerwerktrajecten voor specifieke doelgroepen. Voor zorgorganisaties hebben wij een implementatieroute ontwikkelt om WoonHulp een plek te geven binnen de organisatie. Dit betekent dat Calibris Advies samen met uw organisatie aan de slag gaat om WoonHulp vorm te geven. Dit doen we vanuit een gemeenschappelijk doel: het creëren van banen voor een specifieke doelgroep.

Wilt uw organisatie WoonHulp zelf implementeren?

Als onderwijsinstelling en zorginstelling is het mogelijk om de opleiding WoonHulp zelf aan te bieden. U doet dan alles zelf. Alleen aanschaf licentie en examens is bij Calibris Advies. De licentie geeft toegang tot het lesmateriaal en docentenmateriaal. Het examen bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte en wordt afgenomen door een examinator van Calibris Advies.

Er worden WoonHulpen opgeleid in..

Klik op de kaart voor meer informatie.

De verhalen van onze deelnemers

Back To Top