Ga naar hoofdinhoud
Van een afstand tot de arbeidsmarkt naar een kansrijke leerbaan in zorg en welzijn: WelSlagen is een ijzersterke manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een leerbaan te begeleiden.

Met WelSlagen volgen deelnemers twintig weken lang een traject dat ze voorbereidt op een BBL-baan in zorg en welzijn. Deze periode bestaat uit wekelijks één dag training en drie dagen praktijkervaring opdoen bij een zorg- of welzijnsinstelling. Zo maken deelnemers kennis met leren en werken in de praktijk. Tijdens het traject is er gerichte aandacht voor taal- en rekenvaardigheden.

Als het traject positief is doorlopen, krijgen de deelnemers daarna een BBL-contract bij een zorgorganisatie aangeboden. Dit betekent niet alleen een betaalde baan, maar ook een kans om een diploma op mbo-niveau 2 of 3 te behalen.

Begeleiding

Tijdens het traject krijgen de deelnemers begeleiding van ervaren coaches. Zij ondersteunen hen op verschillende terreinen: hulp bij financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé.

Zo kost de begeleiding zorgorganisaties relatief weinig tijd, maar krijgen ze twintig weken arbeidskrachten beschikbaar tegen minimale kosten. Calibris Advies neemt de werving en selectie van deelnemers uit handen, met vooraf een zorgvuldige screening van de kandidaten.

Driekwart van de deelnemers aan WelSlagen stroomt door naar een bbl-plaats bij een werkgever. Het uitvalpercentage is laag dankzij zorgvuldige selectie en beleiding maar ook door de medewerking van ketenpartners zoals gemeenten, UWV, ROC’s en zorginstellingen. De leerbaangarantie zorgt ervoor dat de deelnemers extra gemotiveerd zijn om het traject succesvol af te ronden.

  • Benieuwd wat onze klanten vinden van WelSlagen? Dat lees je hier!

Je vindt WelSlagen trajecten in...

Klik op de kaart voor meer informatie over een WelSlagen traject.

De verhalen van onze deelnemers

Het verhaal van Naira

'Ik gaf mezelf één maand de tijd om een keuze maken. In minder dan een maand wist ik het al.'

Het verhaal van Nathalie

De altijd vrolijke Nathalie Opgelder (38) is moeder van drie kinderen (8, 11 en 13 jaar) en woont sinds har 9e in Heerhugowaard. Drie jaar geleden brak er een moeilijke tijd aan voor het gezin:…

Back To Top