Skip to content
Van een afstand tot de arbeidsmarkt naar een kansrijke leerbaan in zorg en welzijn: WelSlagen is een ijzersterke manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een leerbaan te begeleiden.

Met WelSlagen volgen deelnemers twintig weken lang een traject dat ze voorbereidt op een BBL-baan in de zorg. WelSlagen bestaat uit wekelijks één dag onderwijs en twee of drie dagen praktijkervaring opdoen bij een zorg- of welzijnsinstelling. Zo maken deelnemers van WelSlagen kennis met leren en werken in de praktijk. Tijdens het traject is er gerichte aandacht voor taal- en rekenvaardigheden.

Nieuwsgierig naar WelSlagen? Bekijk de video waarin Jörgen Raymann op bezoek gaat bij een geslaagde deelnemer van WelSlagen Laurens in Rotterdam.

Als het traject positief is doorlopen, krijgen de deelnemers een BBL-contract bij een zorgorganisatie. Dit betekent niet alleen een betaalde baan, maar ook een kans om een diploma op mbo-niveau 2 of 3 te behalen.

Begeleiding

Tijdens het traject krijgen de deelnemers begeleiding van ervaren coaches. Zij ondersteunen hen op verschillende terreinen: hulp bij financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé.

Zo kost de begeleiding zorgorganisaties relatief weinig tijd, maar krijgen ze twintig weken arbeidskrachten beschikbaar tegen minimale kosten. Calibris Advies neemt de werving en selectie van deelnemers uit handen, met vooraf een zorgvuldige screening van de kandidaten.

Driekwart van de deelnemers aan WelSlagen stroomt door naar een BBL-baan bij een werkgever. Het uitvalpercentage is laag dankzij zorgvuldige selectie en begeleiding maar ook door de medewerking van ketenpartners zoals gemeenten, UWV, ROC’s en zorginstellingen. De leerbaangarantie zorgt voor extra motivatie bij deelnemers om het traject succesvol af te ronden.

WelSlagen op TV: 2doc ‘Extra handen’

Nederland vergrijst en het zorgtekort wordt met de dag groter. Bibiche, Linda, Iman en Marco, vier uitkeringsgerechtigden én deelnemers WelSlagen, laten zich omscholen tot medewerkers in de zorg. In de documentaire ‘Extra handen’ (6 juli op tv NPO2) is in beeld gebracht hoe de kennismaking met de zorg en het traject WelSlagen Laurens voor de vier Rotterdammers verloopt. Bekijk de documentaire (via NPO Plus) hier.

Je vindt WelSlagen trajecten in...

Klik op de kaart voor meer informatie over een WelSlagen traject.

De verhalen van onze deelnemers

Het verhaal van Naira

'Ik gaf mezelf één maand de tijd om een keuze maken. In minder dan een maand wist ik het al.'

Het verhaal van Nathalie

De altijd vrolijke Nathalie Opgelder (38) is moeder van drie kinderen (8, 11 en 13 jaar) en woont sinds har 9e in Heerhugowaard. Drie jaar geleden brak er een moeilijke tijd aan voor het gezin:…

Back To Top