Ga naar hoofdinhoud

Welkom bij WelSlagen Laurens in Rotterdam!

WelSlagen Laurens Rotterdam is een traject speciaal voor mensen die in de ouderenzorg willen werken maar nog niet voldoende kwalificaties of ervaring hebben om direct te starten aan de opleiding Helpende (mbo niveau 2) of de opleiding Verzorgende IG (mbo niveau 3). WelSlagen is een uitgelezen kans voor mensen om de eerste stap te zetten naar een betaalde leerwerkbaan in de zorg!

Tijdens het traject WelSlagen volgen deelnemers één dag per week les. Ze krijgen theorie en praktijklessen om kennis te maken met de zorg. Laurens verzorgt gastlessen waarin professionals hun ervaringen en kennis delen met de deelnemers. Naast lessen, volgen deelnemers van WelSlagen twee dagen per week een praktijkstage. De stage is in de ouderenzorg en op een woonzorglocatie van Laurens. 

WelSlagen neemt de werving en selectie van leerlingen uit handen. Voordat het traject van start gaat, vindt er een zorgvuldige screening van de kandidaten plaats. Als de deelnemers zijn gestart, krijgen zij gedurende het traject extra begeleiding door een persoonlijke coach en een jobcoach vanuit de gemeente Rotterdam. De coaches ondersteunen de deelnemers op diverse terreinen: bij hulp bij financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé.

De negende editie WelSlagen Laurens is in februari 2023 gestart met 25 stagiaires en eindigt begin juli 2023. In juli ontvangen de deelnemers bij positieve afronding van het traject een certificaat. Dit certificaat is het startbewijs voor de BBL-opleiding Helpende of Verzorgende IG in september 2023 bij Laurens.

Nieuwsgierig naar WelSlagen bij Laurens? Bekijk de video hieronder!

 

En klik hier voor nog een verhaal van een deelnemer (video gemaakt door eerstejaarsstudenten van de Willem de Kooning Academie).

Onze impact in Rotterdam

Aantal afgeronde edities: 8
Startdatum huidige editie: februari 2023
0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom BBL opleiding niveau 2 of 3
0
Uitstroom naar werk (geen BBL opleiding)

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Selam en Freshta

Freshta: ‘Ik ben over drie weken klaar met mijn stage, maar ik mis mijn cliënten…

Het verhaal van Naira

'Ik gaf mezelf één maand de tijd om een keuze maken. In minder dan een…

Back To Top