Skip to content

Welkom bij Kansrijk in Tilburg!

Kansrijk is hét leerwerktraject voor statushouders in de zorg. Met Kansrijk wordt statushouders en jonge vluchtelingen een leerwerkplek geboden met als doel uitstroom naar (betaald) werk binnen één van de zorgorganisaties voor mensen met een beperking.

Kansrijk is een uniek samenwerkingsverband dat wij gestart zijn samen met Amarant, Cello, Sterk Huis, de gemeente Tilburg, Werkgevers Servicepunt Midden-Brabant, Refugee Team en ROC Tilburg. De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het zorgkantoor.

Bij Amarant starten in oktober 2023 vijftien statushouders met een leerwerkplek binnen Amarant. Dit in combinatie met taal- en zorg gerelateerd onderwijs.

Het traject Kansrijk bestaat uit twee blokken van ieder twintig weken. Het doel is deze af te sluiten met een betaalde baan binnen Amarant als zorgondersteuner en met het behalen van het MBO certificaat
Ondersteuning thuis. Daarnaast is er de mogelijkheid om door te stromen via andere leerroutes.

Bij Cello werven we zoveel mogelijk mensen met een vluchtelingenachtergrond als vrijwilliger binnen Cello. Zij maken kennis met de gehandicaptenzorg en er zijn mogelijkheden om door te groeien naar een opleiding en een werkplek.

“Meer keten-denken en regionale samenwerking biedt veel meer kansen voor statushouders, werkgevers en de samenleving.” – Yusuf Çelik

Lees hier meer over Kansrijk in een interview met Yusuf Çelik, wethouder van Wonen, Wijken en Integratie in Tilburg.

Onze impact in Tilburg

Startdatum eerste editie: oktober 2023
0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom naar werk

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers van andere leerwerktrajecten

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Selam en Freshta

Freshta: ‘Ik ben over drie weken klaar met mijn stage, maar ik mis mijn cliënten…

Back To Top