Skip to content

Welkom bij WelSlagen Rijnmond Regio!

WelSlagen Rijnmond Regio is een traject speciaal voor mensen die in de zorg willen werken maar nog niet voldoende kwalificaties of ervaring hebben om direct te starten aan een BBL opleiding Helpende (mbo niveau 2) of Verzorgende IG (mbo niveau 3). WelSlagen is een uitgelezen kans voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om de eerste stap te zetten naar een betaalde leerwerkbaan in de zorg!

Tijdens het traject volgen de deelnemers 16uur in de week een praktijkstage in de ouderenzorg. Daarnaast volgen de deelnemers een dag per week les. Ze krijgen theorie en praktijklessen aangeboden om zo kennis te maken met het werken in de zorg. Wil je meer weten over de vacature? Klik dan hier.

WelSlagen neemt zorgorganisaties de werving en selectie van leerlingen uit handen. Voordat het traject van start gaat, vindt er een zorgvuldige screening van de kandidaten plaats. Als de deelnemers zijn gestart, krijgen zij gedurende het traject extra begeleiding door een personal coach. Onze coaches ondersteunen de deelnemers op diverse terreinen: bij hulp met financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé.

In februari 2023 is de tweede editie WelSlagen Rijnmond Regio (Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nissewaard) gestart met één groep deelnemers. In juli 2023 halen deze deelnemers bij positieve afronding een startbewijs voor de BBL opleiding Helpende (mbo niveau 2) of Verzorgende IG (mbo niveau 3). De deelnemende zorgorganisatie van de groep Rijnmond 2023 zijn Humanitas, De Zellingen, Anna voor Zorg, Laurens en Frankelandgroep.

Onze impact in Rijnmond Regio

Aantal afgeronde edities: 2

Startdatum huidige editie: september 2023

0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom met startbewijzen of naar werk
0
Uitstroom zonder startbewijs of werk

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Iris

Iris is 19 jaar oud en deelnemer op het WijkLeerbedrijf Daalhof in Maastricht. Op het…

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Selam en Freshta

Freshta: ‘Ik ben over drie weken klaar met mijn stage, maar ik mis mijn cliënten…

Back To Top