Ga naar hoofdinhoud

Welkom bij WelSlagen Rijnmond Regio!

WelSlagen Rijnmond Regio is een traject speciaal voor mensen die in de zorg willen werken maar nog niet voldoende kwalificaties of ervaring hebben om direct te starten aan een BBL opleiding Helpende (mbo niveau 2) of Verzorgende IG (mbo niveau 3). WelSlagen is een uitgelezen kans voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om de eerste stap te zetten naar een betaalde leerwerkbaan in de zorg!

Tijdens het traject volgen de deelnemers 16 of 24 uur in de week een praktijkstage in de ouderenzorg. Daarnaast volgen de deelnemers een dag per week les. Ze krijgen theorie en praktijklessen aangeboden om zo kennis te maken met het werken in de zorg.

WelSlagen neemt zorgorganisaties de werving en selectie van leerlingen uit handen. Voordat het traject van start gaat, vindt er een zorgvuldige screening van de kandidaten plaats. Als de deelnemers zijn gestart, krijgen zij gedurende het traject extra begeleiding door een personal coach. Onze coaches ondersteunen de deelnemers op diverse terreinen: bij hulp met financiën, ondersteuning in reflecteren en communiceren en het combineren van werk, leren en privé.

De eerste editie WelSlagen Rijnmond Regio (Rotterdam, Ridderkerk, Capelle aan de IJssel, Vlaardingen en Spijkenisse) is gestart half april 2022 en geëindigd begin juli 2022. In juli hebben de deelnemers bij positieve afronding van het traject een certificaat ontvangen. Dit certificaat dient als een startbewijs voor de BBL opleiding Verzorgende IG bij één van de aangesloten ouderenzorgorganisaties in september 2022. Tijdens de eerste editie zijn twee groepen deelnemers gestart met het traject WelSlagen.

In februari 2023 is de tweede editie WelSlagen Rijnmond Regio (Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nissewaard) gestart met één groep deelnemers. In juli halen deze deelnemers bij positieve afronding een startbewijs voor de BBL opleiding Helpende (mbo niveau 2) of Verzorgende IG (mbo niveau 3). De deelnemende zorgorganisatie van de groep Rijnmond 2023 zijn Humanitas, De Zellingen, Anna voor Zorg, Laurens en Frankelandgroep.

Wil je meer weten over de het selectie profiel, klik hier

Onze impact in Rijnmond Regio

Aantal afgeronde edities: 1 (2 groepen)
Startdatum huidige editie: februari 2023 (1 groep)
0
Totaal aantal deelnemers
0
Uitstroom met startbewijzen of naar werk
0
Uitstroom zonder startbewijs of werk

Samenwerkingspartners

Verhalen van deelnemers

Het verhaal van Fatemeh

‘Ik werkte twaalf jaar in een ziekenhuis, maar ik kon hier niet aan het werk…

Het verhaal van Selam en Freshta

Freshta: ‘Ik ben over drie weken klaar met mijn stage, maar ik mis mijn cliënten…

Het verhaal van Naira

'Ik gaf mezelf één maand de tijd om een keuze maken. In minder dan een…

Back To Top