Skip to content

Trainingen op maat: de ervaring van Daelzicht

Daelzicht is een gehandicaptenzorg organisatie met ambitie! Daelzicht koppelt de ontwikkeling van medewerkers en instroom van leerlingen en stagiairs aan de strategie. Eén van de pijlers daarin is het ‘binden en boeien’ van medewerkers. Het werven en ontwikkelen van talent staat centraal, dit is een continu proces dat eigenaarschap en vakmanschap vraagt van zowel medewerker als team. Zo blijft Daelzicht goed aansluiten bij de zorgvraag van cliënten, nu en in de toekomst.

“Het ‘binden en boeien’ van medewerkers is enorm belangrijk, zeker in de zorgsector. Daarom is dit een van de speerpunten in onze strategie. Een goede begeleiding van stagiairs en leerlingen is daar onderdeel van. We bieden werkbegeleiders daarom de kans om zich na de Training Basisvaardigheden Werkbegeleider van Calibris Advies verder te ontwikkelen op dit gebied. Dat doen we door vervolgtrainingen aan te bieden die we met Calibris Advies op maat gemaakt hebben.”

Marja van Kessel – HR Opleidingsadviseur bij Daelzicht (rechts op de foto)

“We nemen de rol van de werkbegeleider heel serieus en schatten die op waarde. We faciliteren medewerkers in deze rol zodat ze dit werk met passie, plezier en deskundigheid uitstralen en uitvoeren.”

Monique Cabbolet – Praktijkopleider bij Daelzicht (links op de foto)

Pilot ‘vervolgtrainingen voor werkbegeleiders’

In het voorjaar van 2023 hebben wij voor Daelzicht bij wijze van pilot drie vervolgtrainingen voor werkbegeleiders ontwikkeld: ‘Coachend begeleiden’, ‘Motiverende gespreksvoering’ en ‘Ik in mijn rol als werkbegeleider’.

Tijdens twee van de drie workshops is een trainingsacteur ingezet. Zo hebben werkbegeleiders op basis van casussen uit de praktijk waarheidsgetrouw kunnen oefenen met het verbeteren van hun communicatievaardigheden.

“Fijne sfeer om in te oefenen met een acteur. Ik kreeg meteen concrete feedback.”

“De casus met acteur gaf veel inzicht. In de workshop kwamen veel voorbeelden aan bod en kon ik actief zelf meedoen.”

Werkbegeleiders Daelzicht

Voor herhaling vatbaar?

De workshops zijn bij de werkbegeleiders goed ontvangen en Daelzicht heeft de workshops geëvalueerd. Daelzicht neemt de workshopserie op in het Leermanagementsysteem, bij de modules die beschikbaar zijn voor alle werkbegeleiders.

“Bij alle workshops straalde het enthousiasme van de groep werkbegeleiders af. Er ontstond een veilige sfeer waarin goed geoefend werd, op elkaar feedback gegeven werd en moeilijke situaties besproken werden. Ervaren werkbegeleiders vonden zo een verdieping in hun rol als werkbegeleider. Mooi dat Daelzicht deze leermomenten biedt aan zijn medewerkers!”

Maaike van der Laak – Trainer en Adviseur bij Calibris Advies

Meer weten over een training op maat?

Bekijk de informatie over onze trainingen via deze link of neem direct contact met ons op. Stuur een e-mail naar training@calibrisadvies.nl of bel naar 030-3035480.

Back To Top