Skip to content

 

Na een jaar hard werken en veel ervaring opdoen was het vorige week eindelijk zover: 12 woonkamerondersteuners kregen hun diploma! Deze werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst met familie, vrienden en werkbegeleiders in Huizen. 

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds meer zichtbaar en zal de komende jaren toenemen. Door de toenemende zorgvraag, natuurlijke uitstroom en het tekort aan opleidingsplaatsen is de vraag naar gekwalificeerd en ondersteunend personeel groot. Dit vraagt om innovatieve oplossingen. Amaris Zorggroep heeft daarom begin dit jaar Calibris Advies gevraagd  een leer- en werktraject voor zorg ondersteunende beroepen op niveau 1 gestart. MBO Utrecht was de onderwijspartij.

In september 2020 stonden 14 deelnemers in de startblokken. Zij kregen 1 dag per week les en liepen 2 dagen per week stage. Zij werden begeleid door een vaste werkbegeleider op de werkvloer en een coach vanuit Calibris Advies. Het duurde niet lang en de deelnemers waren echt onderdeel van de afdeling en het team. Door hun aanwezigheid werden de medewerkers op de afdeling ontlast en kregen bewoners net dat beetje extra. Een win-win-win situatie dus. In maart 2021 kregen 12 deelnemers een betaalde baan aangeboden voor het 2e deel van de opleiding, en waren zij niet langer stagiaire maar leerling.

Op dinsdag 13 juli werd het jaar afgesloten met een welverdiende en feestelijke diploma-uitreiking! Familie, vrienden, werkbegeleiders en collega’s verzamelden om dit te vieren. En hoe gaat het nu verder? 4 deelnemers blijven werken op de huiskamer en gaan ondersteunen bij activiteiten. 7 deelnemers gaan na de zomer doorleren op niveau 2 en 1 deelnemers gaat zelfs direct door naar niveau 3. Wij wensen hun allemaal veel geluk in hun carrière bij Amaris!

 

Back To Top