Skip to content


 
“Voor jullie staat een heel trots persoon. Want een diploma halen is al erg bijzonder, maar in Coronatijden al helemaal uitzonderlijk. En dat is wat jullie hebben gedaan: een uitzonderlijke prestatie.” Met deze mooie en oprechte woorden feliciteerde manager Dagbesteding Coby Beerens de vier studenten met het behalen van het officiële diploma Woonhulp. 

 Twee jaar geleden startte de eerste lichting studenten Woonhulp. Toen nog met z’n negenen. Dat de studie zwaar zou zijn, wisten ze. De praktijk op stageplekken binnen Lunet was voor de meesten een makkie, maar de theorie kon een lastige worden. Arbeidshouding was daarin een belangrijk onderdeel. Behalve je houden aan afspraken en op tijd komen, moet je leren trots te zijn op je werk en zelfvertrouwen krijgen. En als je wat onzeker bent, zijn dat voor sommigen behoorlijke hobbels om te nemen. Maar uiteindelijk zijn Gerry, Natanja, Nordin en Nicole geslaagd uit dit avontuur gekomen. En met zelfvertrouwen. Daar mag je trots op zijn. Hoe moeilijk je dat zelf ook vindt. 

 Voor degene die het nog niet weet. Een woonhulp is een soort manusje-van-alles. Een duizendpoot die zorgt voor extra handen, ogen en als je wilt luisterende oren. Ze zijn een kei in schoonmaken, maar ze kunnen ook licht ondersteuningswerk doen naar cliënten. Of zoals één van de geslaagden zo mooi zei. Wij maken de dag van de cliënten net iets mooier.  

 Wil je meer weten over de opleiding Woonhulp of over leren bij Lunet?
Kijk dan hier.
 (https://luuxx.nl/lunet-zorg-start-opleiding-woonhulp/)

 Op de foto v.l.n.r. Gerry Schoofs, Natanja Coolen, Nordin Amri en Nicole Vereijken 

Back To Top