Skip to content

Met grote trots delen wij deze Limburgse ‘klinische zorg-showcase’ met de wereld. Onze partners Zuyderland MC, Maastricht UMC+, VISTA college en Zuyd Hogeschool maken gebruik van ons ‘begeleidingssysteem’ Competent, dé oplossing voor het kwalitatief goed opleiden van mbo’ers en hbo’ers in de klinische zorg. Dit gaat over de driehoek student-ziekenhuis-onderwijsinstelling, waarbij de student echt leert het eigenaarschap van het leren te dragen.

Door deze Limburgse samenwerking is Competent heel geschikt gemaakt en geworden voor ziekenhuizen in heel Nederland. We gaan hierover heel graag in gesprek met ziekenhuizen die bijvoorbeeld zoeken naar een oplossing voor de enorme papierwinkel, die het opleiden op de werkvloer op dit moment vaak met zich meeneemt. Zeker voor ziekenhuizen waar de (onderwijs)visie op leren al (enigszins) concreet is geworden, is het goed om te weten dat Competent bestaat! Het bevordert de regionale samenwerking op dit vlak ook sterk.

Met Competent kan een ziekenhuis effectiever opleiden:

  • Doordat de ontwikkeling van de student daadwerkelijk centraal staat;
  • Met een krachtige kwaliteitsverbetering in lijn met de visie op leren van het ziekenhuis;
  • Met uniformiteit: praktijkopleiders/verpleegkundigen hebben veel meer focus op het inhoudelijk begeleiden van studenten van verschillende opleidingen van mbo én hbo (en zelfs post-initieel);
  • Omdat de samenwerking met opleidingsinstellingen meer gestructureerd wordt.

In veel Nederlandse instellingen voor de VVT en GHZ wordt al gewerkt met Competent. In de klinische zorg enkel nog in Limburg. Wij gunnen het andere ziekenhuizen hierover meer kennis te krijgen, daarom maakten we met onze partners deze video! Wij bedanken de betrokkenen dan ook graag voor de medewerking. Klik hier voor de film.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie: 030-303 5480 / competent@calibrisadvies.nl

 

Back To Top