Skip to content

Het WijkLeerbedrijf Den Haag bestaat 10 jaar

Een regionaal tv-interview, een artikel in het Algemeen Dagblad, een speciale podcast-aflevering én een groot feest op donderdag 11 mei. In Den Haag konden ze niet om het 10-jarig bestaan van ons WijkLeerbedrijf heen!

Meedoen werkt

‘Meedoen werkt’ was het thema van het jubileumfeest WijkLeerbedrijf Den Haag. Al 10 jaar werken wij, Calibris Advies, samen met de gemeente Den Haag, onderwijspartner Threewise en werkgevers in de (thuis)zorg om deelnemers van het WijkLeerbedrijf aan een diploma en baan te helpen. Ruim 300 mensen die in de bijstand zaten, hebben via het WijkLeerbedrijf hun diploma (mbo niveau 1) gehaald en zijn aan het werk gegaan in de (thuis)zorg!

Niet alleen deelnemers hebben baat bij een deelname aan het WijkLeerbedrijf. De wijk heeft er ook iets aan! In 10 jaar tijd hebben deelnemers van het WijkLeerbedrijf maar liefst +200.000 uur aan informele hulp gegeven aan wijkbewoners. Een prachtig resultaat!

Het jubileumfeest van donderdag 11 mei vond plaats in Theater de Valliant in Den Haag. Een feestelijke locatie, tussen de twee locaties (Centrum en Schilderswijk) van het WijkLeerbedrijf in. Het 10-jarig bestaan werd gevierd met wethouder Kavita Parbhudayal, Den Haag Werkt, Threewise Zorgacademie, alle samenwerkingspartners in de (thuis)zorg, onze (oud-)collega’s, wijkbewoners en een groot aantal (oud-)deelnemers. Naast mooie woorden, ontroerende interviews en een hapje en drankje, werd ook het samenwerkingsconvenant getekend voor het vervolg van het WijkLeerbedrijf. Op naar de volgende 10 jaar!

Luister mee: ‘Meedoen werkt’ de podcast

Speciaal voor het 10-jarig bestaan van het WijkLeerbedrijf Den Haag is er een podcastaflevering opgenomen. Luister mee over het ontstaan van het WijkLeerbedrijf en de ervaring met de wederkerige aanpak voor wijkbewoner en deelnemer. Beluister de podcast via Spotify.

Tot slot, kijk mee naar de sfeerbeelden van het jubileumfeest op donderdag 11 mei:

Foto 1. Wethouder Kavita Parbudayal aan het woord.

Foto 2. De (oud-)collega’s van Calibris Advies die samen het WijkLeerbedrijf tot een succes maken.

Foto 3. Een volle zaal tijdens het jubileumfeest.

Foto 4. Het samenwerkingsconvenant getekend door wethouder Kavita Parbhudayal, directeur Den Haag Werkt Thelma Van Petersen, Stichting Calibris Advies, onderwijsinstelling Threewise en de thuiszorgorganisaties HVP Zorg, Liefsthuis, Humanitas, Henriëlla Zorg en Vrouwencentrum Stichting Yasmin.

Back To Top