Skip to content

 

De eerste versoepelingen hebben plaatsgevonden na een intelligente lockdown van ruim 2 maanden. Daar is heel Nederland blij mee, en wij natuurlijk ook. We zijn terecht gekomen in een 1,5 meter samenleving die langere tijd de “normale” situatie lijkt te gaan worden. En hoewel het wat onwennig begon, zijn we er toch ook al gauw aan gewend.

Snel schakelen
Onze arbeidsmarkttrajecten zijn in corona-tijd zoveel mogelijk doorgegaan. Het was snel schakelen en continu aanpassen. Maar we waren er voor onze deelnemers en voor de zorg. Begeleiding boden we één op één en digitaal. Stages bij zorginstellingen gingen bijna overal door en onze deelnemers hebben op deze manier hun steentje bij kunnen dragen aan de zorg. Stages bij mensen thuis stopten tijdelijk maar we bleven boodschappen doen voor mensen die dat nodig hadden, en we (video)belden iedere week. Zo hielden we toch contact.

Weer bij mensen thuis
Inmiddels mogen we weer voorzichtig bij mensen thuis komen. Daar zijn zowel onze wijkbewoners als deelnemers ontzettend blij mee! Volgens het RIVM kunnen wijkbewoners veilig van 1 of 2 vaste personen per week bezoek ontvangen, mits iedereen zich houdt aan de veiligheids- en hygiëne voorwaarden.
Om dit veilig en volgens protocollen te laten verlopen, hebben we een geheel nieuwe werkwijze ontwikkeld. Onze deelnemers krijgen een workshop hoe veilig bij iemand over de vloer te komen. Ook bekijken we opnieuw de hulpvraag van de wijkbewoner, ontwikkelden we een corona-checklist om te bepalen of zowel de deelnemer als de wijkbewoner fit genoeg is om de stage door te laten gaan, en is iedereen voorzien van een hygiënepakket.

Mondkapjes met een mooie missie
Voor onze deelnemers die met het ov-reizen hebben we heel bijzondere mondkapjes met een maatschappelijk verhaal aangeschaft. Gemaakt door Annelies en Els uit Schagen. Met de verkoop van hun zelfgemaakte mondkapjes, kopen ze robothuisdieren voor dementerende ouderen in het verpleeghuis. Sinds richten ze zich op de wonderfoon, speciaal gemaakt door de vader van Annelies. De Wonderfoon is een omgebouwde, ouderwetse draaischijftelefoon. Zodra je een nummer draait, hoor je liedjes van vroeger.

Meer zien of lezen over het initiatief van Els en Annelies?

Filmpje Plus Magazine Robothuisdieren

Artikel: Noord Hollands Nieuws

Artikel: Heereveense Courant

Of zelf mondkapjes bestellen? Mail naar mondkapjesatelier@gmail.com

Back To Top