Skip to content

 

Vrijdag 27 november 2020 heeft UWV Werkbedrijf Noord en Midden Limburg de samenwerking met WijkLeerbedrijf Venray geformaliseerd door het ondertekenen van het samenwerkingsconvenant. Tijdens een, deels digitale, bijeenkomst hebben de partners dit heuglijke feit met elkaar gevierd.

In februari 2016 is het WijkLeerbedrijf Venray gestart, destijds een samenwerking tussen de gemeente Venray, ROC Gilde Opleidingen, zorg- en welzijnsorganisaties Met GGZ, Vincent van Gogh, Proteion, De Zorggroep, Synthese en Calibris Advies. Een bijzonder initiatief om bewoners extra hulp en ondersteuning te geven op het gebied van zorg en welzijn en tegelijkertijd werkzoekenden met een diploma klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het WijkLeerbedrijf Venray gelooft in de talenten en mogelijkheden van mensen en het is mooi om te zien dat deze talenten worden ingezet voor mensen in de wijk die, zeker in deze corona-tijd, een extra steuntje kunnen gebruiken.

Dubbele winst
De deelnemers krijgen in het WijkLeerbedrijf les van docenten van ROC Gilde Opleidingen. Daarnaast hebben ze waardevolle praktijkervaring opgedaan door informele hulp te bieden aan wijkbewoners die dat nodig hebben (zoals samen naar buiten gaan, boodschappen doen, gezelschap houden, samen koken) en te ondersteunen bij activiteiten in de wijk. Ook hebben ze een zorgstage gedaan, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op kunnen. Het mes snijdt dus aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de deelnemers doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Succesvol!
De afgelopen jaren hebben 38 deelnemers hun uitkering bij de gemeente Venray al ingeruild voor een diploma en een (leer)baan bij één van de zorgwerkgevers in de regio. Vanuit UWV Werkbedrijf Noord en Midden Limburg zijn recent 3 deelnemers gestart die eenzelfde succesvolle leer-werkroute volgen. Door aan te sluiten bij het WijkLeerbedrijf Venray biedt UWV Werkbedrijf Noord en Midden Limburg voor hun doelgroepen volop kansen om via een praktische leerroute gekwalificeerd de zorg-arbeidsmarkt op te gaan!

Neem voor meer informatie contact op met Maaike van der Laak, projectleider WijkLeerbedrijf Venray. Dit kan via mail: m.goffin@calibrisadvies.nl of telefonisch: 06-20543678.

 

Back To Top