Skip to content

Voor wie

De training is voor professionele werkbegeleiders die werkzaam zijn in zorg en een niveau 3 of 4 opleiding hebben gevolgd. Als werkbegeleider begeleidt je stagiaires die een MBO niveau 1, 2 of brancheopleiding in de zorg volgen.

Wat

Begeleid jij een leerling of stagiaire die een MBO opleiding niveau 1 of 2 in de zorg of de brancheopleiding volgt en merk je dat je als werkbegeleider hiervoor specifieke competenties nodig hebt? Dan past deze training bij jou. Tijdens deze training ga je aan de slag om de benodigde competenties te herkennen en te ontwikkelen voor het begeleiden van studenten met een specifiekere begeleidingsbehoefte. Je krijgt informatie, inzichten, praktijkvoorbeelden en tools die jou ondersteunen bij de begeleiding. Er is voldoende ruimte om ervaring met elkaar uit te wisselen en praktijksituaties in te brengen.

Programma

In de training wordt aandacht besteed aan:
– Kwaliteiten die je nodig hebt als werkbegeleider om specifieke begeleiding te bieden, denk aan geduld, rustige houding, goed weten te doseren en instructiegericht begeleiden.
– Wat is belangrijk in de inwerkperiode?
– Hoe signaleer je faalangst en hoe begeleid je dat?
– Hoe herken je weerstand en op welke manier maak je dat bespreekbaar?
– Leerstijlen en toepassen van situationeel begeleiden (in welke situatie kies je een bepaalde begeleidingsstijl?)
– Motiverende gespreksvoering die aansluit bij je collega of stagiaire.

Data

Geplande data in 2021: 14 oktober (Houten)

Back To Top