Skip to content

 

Eind januari is ZorgStart van start gegaan! Een unieke samenwerking tussen regio Gooi en Vechtstreek, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en Calibris Advies. Met één duidelijke ambitie: alle inwoners van de regio die graag in de zorg wil werken, ongeacht opleidingsniveau of achtergrond, aan een baan helpen bij één van de aangesloten werkgevers.

ZorgStart is één van de maatregelen die de Regio inzet om de arbeidsmarkt te versterken, tijdens en na de coronacrisis. ZorgStart is er voor alle inwoners die willen werken in de zorg, bijvoorbeeld bij werkloosheid of wanneer een carrièreswitch wordt overwogen. Ook mensen zonder de juiste vooropleiding zijn welkom; iedereen kan zich aanmelden via www.zorgstart.nl.

Na aanmelding worden (via een persoonlijk advies) de mogelijkheden en route onderzocht naar een baan in de zorg. Werkgevers worden vanuit ZorgStart ondersteund en gefaciliteerd bij de instroom van nieuwe medewerkers. Op dit moment is ZorgStart een samenwerking met 15 partners; Amaris Zorggroep, King Arthur Groep, Kwintes, Philadelpia, Sherpa, Visio, Vitaal Thuiszorg, MBO College Hilversum, MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Utrechtzorg, UWV, Regio Gooi en Vechtstreek en Calibris Advies. Ook andere zorgorganisaties zijn welkom.

Annette Wolthers, wethouder in Hilversum en voorzitter van het regionaal overleg Werk en Inkomen, is trots op wat er in korte tijd is gerealiseerd. “ZorgStart is geen tekentafelding, maar een concreet antwoord op de personeelstekorten in de zorg.”

Stijging werkloosheid
ZorgStart is onderdeel van een breed maatregelenpakket van de regiogemeenten om werkgevers te ondersteunen en de werkgelegenheid op peil te houden. De gemeenten investeren niet alleen in werkgelegenheid voor de zorg, maar ook in de mediasector, kringloopeconomie en bouwbedrijven werkzaam binnen de energietransitie. De afgelopen maanden zijn veel inwoners hun baan kwijt geraakt, en het is de verwachting dat de werkloosheid komend jaar toeneemt waarbij flexwerkers en zzp’ers het hardst worden getroffen.

Wil je meer weten? Kijk op de website van ZorgStart: www.zorgstart.nl
Of neem contact met ons op via 06-34121592

Back To Top