Skip to content

Vernieuwde blended basistraining voor werkbegeleiders

Wil jij leren wat de rol van werkbegeleider inhoudt en hoe je dit vorm geeft in de praktijk? Of zie je binnen jouw zorgorganisatie dat hier behoefte aan is? Dan is onze vernieuwde blended basistraining voor werkbegeleiders iets voor jou!

De training bestaat uit een e-learning en een praktijkdag. De werkbegeleider start met de e-learning waarin de benodigde kennis aangereikt wordt over het werkbegeleiderschap. De e-learningmodules worden afgesloten met een voorbereiding voor de praktijkdag waarin werkbegeleiders uitgedaagd worden om alvast na te denken over een persoonlijke leerdoel.

Tijdens de nieuw vormgegeven praktijkdag gaan werkbegeleiders aan de slag met actieve werkvormen die uitdagen om met en van elkaar te leren. De werkvormen zijn gericht op het oefenen van vaardigheden en het continu (bij)stellen van persoonlijke leerdoelen omtrent het werkbegeleiderschap.

Wat leer jij als werkbegeleider?

De doelen van de vernieuwde basistraining voor werkbegeleiders zijn als volgt:

  • Je krijgt kennis van de opbouw van het MBO onderwijs en leert deze te gebruiken tijdens de begeleiding in de BPV periode.
  • Je leert de communicatie af te stemmen op de student.
  • Je kent de fases van begeleiding en leert technieken om te gebruiken tijdens deze fases.

Extra dagdeel

Nog een vernieuwing is het optioneel toe te voegen van een extra dagdeel aan de training. Na de praktijkdag ga je in de dagdagelijkse praktijk als werkbegeleider aan de slag en in de praktijk leer je natuurlijk volop!

In het extra dagdeel word je als werkbegeleider uitgedaagd om na te denken over wat je nu precies hebt geleerd in de praktijk en hoe dit alles je geholpen heeft om jouw begeleiding af te stemmen op de student. Door meerdere actieve werkvormen ontdek je hoe jij jezelf als instrument kunt gebruiken tijdens de begeleiding: bijvoorbeeld over wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, wat je nog meer zou willen leren en neem je deel aan een intervisie. In dit dagdeel draait het dus volledig om jou als werkbegeleider.

Verdieping

Na het volgen van de basistraining is het mogelijk om deel te nemen aan de verdiepingstraining. In deze training ga je verder aan de slag met coachvaardigheden en je rol als werkbegeleider.

Schrijf je in!

Ben je enthousiast en wil je opgeven voor deze training (met of zonder extra dagdeel of verdieping)? Dat kan! De data voor 2023 staan online. Schrijf je hier in.

Wil je deze training binnen jouw organisatie laten plaats vinden? Neem dan contact met ons op! Graag gaan we in gesprek over onze incompany mogelijkheden en een maatwerktraject.

Back To Top